Thursday, January 14, 2010

Bunga Mukmin

SEBELUM INI SAYA MEMASARKAN BUNGA MUKMIN MELALAUI GEOCITIES, OLEH KERANA GEOCITIES SEKARANG TELAH MEMBERHATIKAN PERKHIDMATANNYA MAKA SAYA MEMILIH UNTUK MENERANGKAN TENTANG PRODUK-PRODUK SAYA MELALUI BLOG INI.

SAYA JUGA AKAN CUBA MELETAKAN PRODUK-PRODUK LAIN YANG BERASASKAN HERBA ASAL TANPA PROSES UNTUK KITA BINCANGKAN.

Bunga Mukmin
Bunga Mukmin juga dipanggil Bunga Ratu Pari tumbuh dikawasan pergunungan Nepal. Ianya telah digunakan sebagai penawar sejak berkurun dahulu. Air dari rendaman bunga ini telah menjadi ratu penawar pada pelbagai penyakit.Harus diingatkan yang Bunga ini bukanlah satu jenis ubat, tetapi lebih merupakan minuman penawar yang boleh diamalkan sebagai satu alternatif kepada ubat-ubatanyang begitu mahal dipasaran dengan pelbagai risiko apabila disediakan secara saintifik dimana kebanyakkannya tidak dapat memenuhi piawaian yang ditetapkan dan sesetengahnya mengandungi bahankimia yang membahayakan pengguna. Dengan bunga asli yang memang anugerah dari Allah kita mempunyai keyakinan yang ianya tidak memberi kesan yang tidak baik apabila mengamalkannya InsyaAllah.


Bunga Herba Perubatan ini juga dalam nama saintifik dipanggil 'GOSSAMPINUS MALABARICA'. Sila CLICK. Lihatlah bagaimana lebih dari 900 laman web membincangkan tentangproduk ini, dan digunakan diseluruh dunia.


Teh Ratu Pari

Teh Ratu Pari adalah nama yang kita berikan kepada rendaman bunga ini, Khasiatnya telah menjadi penawar besar kepada banyak pengguna. Begitu ramai yang telah memberi kepujian tentang khasiatnya. Bagi mereka yang tidak berpenyakit menyatakan mereka lebih tenaga dan banyak peluh, begitu juga yang mempunyai penyakit Darah Tinggi dan Kencing Manis, Gaut dan yang mempunyai masaalah berat badan telah memperolehi hasilnya. Khasiatnya Membantu membuang toksid dalam badan, membantu memulihkan tenaga, menghilangkan bisa-bisa dalam tubuh dan menjadi penawar kepada pelbagai penyakit seperti sakit urat, lengoh dalam badan, Tenaga batin, memelihara badan selepas penat bekerja, kebas kaki tangan, sakit kepala, pitam, melancarkan pembuangan air kecil, batu karang, gastrik, Demam kuning, wanita lepas bersalin dan BUASIR. Terutama sekali (yang selalu mendapat pujian pengguna) ialah untuk darah tinggi, Kencing Manis, lelah dan Gaut serta memecah lemak dan dapat membantu menguruskan badan bagi mereka yang mempunyai masaalah berat badan.Testimoni
“ Saya dapati Kadar Darah Tinggi saya menurun dan kembali Normal, saya betul-betull bersyukur apabila pekara ini diberitahu oleh Doktor” - Haji Zubir, Penang.


“ Berat badan saya mula menurun setelah saya amalkan tidak sampai seminggu dan saya rasa cukup bertenaga” - Puan Rahayu, Taiping.


“Darah tinggi dan Kencing Manis saya Kembali Normal dan Badan rasa ringan” - Mohd. Desa, Kemunting.


“ Saya bertanya kawan saya, bagaimana badannya sekarang sudah turun, Dia memberitahu saya yang dia mengamalkan The Ratu Penawar. Saya sendiri telah mengamalkannya. Disamping itu juga saya turut mengedar produk ini” - Norliza, Bidor, Perak.


"Kami telah mengamalkan minuman dari rendaman bunga mukmin telah hampir 4 tahun. Dalam tempoh itu kami tidak lagi perlu megambil sebarang ubatan untuk membantu masaalah darah tinggi dan kencing manis. Dalam umur kami suami/isteri sebegini, Alhamdulillah kami dapat mengerjakan umrah setiap setahun tanpa sebarang masaalah" - Hj. Kasim (77 tahun) dan Hjh. Mariam (73 tahun) dari Felda Bukit Jalur, Air Kuning, Gemas, Negeri Sembilan.

Amalan

Dengan harga yang dapat dibiayai oleh semua peringkat (Pelanggan terdiri dari ahli koperat dan eksekutif serta orang kebanyakan) Teh ini dapat diamalkan berterusan untuk mendapat keputusan yang diharapkan. Minumlah setiap masa, tambah-tambah lagi selepas makan kerana ianya dapat mencuci makanan berminyak yang dimakan. Sekiranya kita sedang mengambil ubat yang disarankan oleh doktor, tidak jadi masalah untuk terus meminumnya kerana ianya bukanlah ubat tetapi lebih kepada penawar yang membantu ubat yang dimakan untuk bertindak lebih berkesan.

Harga
Harga yang kami tawarkan untuk pasaran adalah pada harga RM 10.00 (Semenanjung, Sabah dan Sarawak) bagi berat 100gms. Harga yang mampu dibeli oleh sesiapa sahaja. Dengan harga begini, maka m
ampulah setiap kita mengamalkannya secara berterusan tanpa merasa beban yang berat dari segi kosnya. Ini lebih baik dari megambil
produk yang mahal tetapi tidak dapat meneruskan amalan menggunakannya kerana tidak ramai mampu memikul beban harga yang tinggi.
Melantik Pengedar
Wakil bolehlah melantik orang perseorangan sebagai pengedar sendiri, menjual pada kedai ubat, kedai runcit, farmasi dan mana-mana tempat yang sesuai untuk memasarkan produk ini. Pihak wakil bolehlah menentukan sendiri belian minima serta harga yang akan ditetapkan pada pengedar. Wakil perlulah menganggap apa yang dijalankan ini adalah perniagaan sendiri, produk sendiri dan rangkaian sendiri, dan ianya patut menjadi kebanggaan. Kami merancangkan beberapa produk tambahan untuk masa-masa hadapan.
Pesanan Minima Untuk Mencuba.
Pesanan minima yang perlu dibuat oleh wakil adalah 2 bungkus. Kos Penghantaran ditanggung oleh pihak syarikat. RM 20.00 (Semenanjung, Sabah dan Sarawak)

Cara Bayaran
Pembayaran melalui online.
Bayaran bolehlah dibuat melalui MAYBANK No. Akaun : 5083-0021-1463 atas nama "OBJ TEAM ENTERPRISE"

Hubungi kami
OBJ TEAM ENTERPRISE
17, Jalan TS 2
Taman Saujana 2
34600 Kamunting
Perak.
Tel/Faks : 05-8060249
H/P : 019-5587412 (En. Othman)
013-5000340 (Puan Faridah)

email : bizkiosk@gmail.com

No comments:

Post a Comment